Začiatky bývajú ťažké najme keď niesu peniaze, Ale našťastie je tu Európska únia

Začiatky bývajú náročné. Na to aby sa niečo podarilo nestačí iba chcieť, treba v to veriť a treba aby v tom zotrvať. Väčšina ľudí je slabá a vzdá to. Nájdu sa rôzne výhovorky, ako napríklad že teraz vonku prší, alebo táto zima nebola dostatočne chladná. Ono je toho veľa. Ako tak plynie čas príde do partnerského vzťahu prvé dieťa, potom druhé a peňazí je stále menej a menej hoci zarábate viac. Len máloktorý človek dokáže nepremárniť príležitosť niečo skutočne dokázať kým ešte môže. Istotne aj vás napadol po ceste z práce nejaký ten podnikateľský plán ale zostalo to tam kde to aj začalo. Pretože nemáte z čoho. Peniaze síce niesu všetko, ale čo z toho keď všetko je za peniaze.
 Logo EU.jpg
Množstvo ľudí zvykne nadávať na Európsku úniu akoby by iba ona mohla za všetko zlé čo sa u nás deje. No niekedy je to oprávnené, inokedy stačí aby sa prestalo kradnúť iba tam hore. No každopádne ak je na Únií niečo dobré tak je to Európsky investičný program a ich fond na podporu malých a začínajúcich podnikateľov. Ak aj vy patríte do skupiny mikro podnikateľov, a zamestnávate menej ako 10 ľudí. Dokonca váš ročný príjem nepresahuje viac ako jeden milión eúr či máte sídlo v Slovenskej republike. Je to ako stvorené pre vás. Predsa len, kto vám na začiatok poskytne až 25 000 €? Asi nikto, a ak áno, úrok je tak vysoký a podmienky tak neisté že to radšej vzdáte hneď na začiatku. Žena, podnikateľka.jpg
 
Navyše sa nemusíte báť ani v prípade že máte minimálne alebo dokonca žiadne podnikateľské skúsenosti pretože vám bude bezplatne poskytnutý mentoring alebo konzultácie. Dokonca sú v prípade nutnosti dostupné aj networkingové služby. A tak vám už nič nebráni ísť si za svojím snom, a je skutočne jedno či sa tu budeme baviť o maličkom stánku s pochutinami alebo novom kaderníctve u vás doma. Možností a nápadov by sa našlo hneď niekoľko, len sa netreba báť a skúsiť to. 

Doporučené články